Zichtbaar anders

Dit jaar was zoals ons motto, zichtbaar anders. Anders is niet altijd negatief. We hebben namelijk veel geleerd van onstuimig 2020.

Zichtbaar anders

Onderscheidend zijn van de rest. Je kop iets boven het maaiveld uit steken. Net dat beetje verschil. Nog nooit was ons motto zo actueel als dit jaar. Dit jaar was bijna alles zichtbaar anders. Maar dan ook anders “anders” dan dat wij het voor ogen hadden.

Dat zichtbaar andere jaar heeft veel gevraagd van ons allemaal. Veerkracht, noemden de ministers het zo mooi. En dat daar een positief woord aan gehangen is, is eigenlijk wel goed. Want behalve een jaar waarin veel niet doorging, was het ook een jaar van innovatie en improvisatie. Een jaar waarin duidelijk werd hoe veelzijdig en flexibel mensen zijn. Dat wij samen tot mooie resultaten kunnen komen. Juist als alles ineens zichtbaar anders is.

Beleven is meemaken

Hadden mensen thuis weinig te doen; in de dierenartspraktijk is het juist druk geweest. Alle maatregelen moesten in acht genomen worden, terwijl jij en je team doorgingen. Veel nieuwe klanten en veel nieuwe dieren. Veel vragen dus. Vragen die jullie ook hadden. ‘Mogen we openblijven? Welke maatregelen moeten we treffen. Hoe vangen we zieke collega’s op?’ Tijdens onze online intervisies hebben we met elkaar gepraat over de impact. Hoe we allemaal omgingen met de plotselinge veranderingen. Het delen van kennis en informatie. Daar bleek veel behoefte naar te zijn. Leren van elkaars ervaringen en hoe ieder zijn weg vond onder zichtbaar andere omstandigheden. Waardering en interesse. Twee sleutelwoorden waar we (opnieuw) de waarde van hebben leren kennen.

,, De onlinetraining ‘timemanagement’ speciaal voor de assistentes sprong er qua succes uit"

Creatieve ontwikkeling

Als mens hebben we behoefte aan contact. Het voelt vreemd om het contact te beperken. Herken je dat? Dat je iemand nog altijd een hand wilt geven. Maar de hand heeft plaatsgemaakt voor een elleboogje, een zwaai of een simpele stem begroeting. Hoe biedt je troost? Niet even die hand op de schouder of die ferme “veel sterkte” handdruk. Zichtbaar anders en nog steeds zichtbaar ongemakkelijk. Ongemakkelijk was ook de intelligente lock-down. De praktijken mochten gelukkig openblijven. Dat was het moment dat je heel creatief bleek te zijn. Wat hebben we veel creatieve manieren gezien om alle maatregelen goed toe te passen! Maar dacht je net alles op de rit te hebben, werd het iets versoepeld. Was je daar bijna aan gewend, klopte lock-down light aan de deur En nu? Nu is de harde lock-down een feit. Gelukkig mag je door. Reageren en creëren. Jij en je team hebben zich ontwikkeld tot ware kunstenaars.

Even in-zoom'en

Naast wat alleen in het “echt” kon, werd online de nieuwe norm. Er is heel veel online gecommuniceerd. Juist in lastige tijden moet er gecommuniceerd worden. Hoe drukker het is, hoe lastiger het is, hoe belangrijker het is. Misschien hielden jullie de teamvergaderingen wel via Microsoft Teams of Zoom. Wij hebben in ieder geval heel wat ‘afge-zoomd’. Naast de intervisies organiseerden we ook webinars. De onlinetraining ‘timemanagement’ speciaal voor de assistentes sprong er qua succes uit. Het blijkt dus dat onze gewaardeerde paraveterinairen hier erg veel interesse in hebben. Het laat zien hoe betrokken ze zijn bij de praktijk waarin ze werken. De Grip-deelnemers en coaches hebben elkaar ook veelal gezien via een beeldscherm. De meeste diensten hebben we zo gewoon kunnen verlenen. Daarnaast was het ook vooral gezellig om online bij te kletsen en de ontwikkelingen in de praktijk door te nemen.

Schermafbeelding 2021 01 11 om 09.49.33

Nieuw, zichtbaar anders jaar

Ook aankomend jaar zal nog zichtbaar anders zijn. Zorg desondanks dat je de touwtjes weer zelf in handen neemt. Zorg dat je plannen voor de praktijk staan. Ga je doelen nog eens na. Ben je nog op de weg die je voor ogen had of moet er bijgestuurd worden? Hoe ga je al die nieuwe klanten de kwaliteit en klantbeleving geven waar jullie voor staan? En welke doelen stel je je persoonlijk. Misschien wil je, ingegeven door de crisis, wat gezonder gaan leven. Net als afgelopen jaren en als je niet oppast ook komende jaren. Word je weer donateur van een sportschool of waag je weer een poging minder impuls aankopen te doen. We weten dat het ons waarschijnlijk niet gaat lukken. Daarmee begint de ondergang van je goede voornemen eigenlijk al. Maak het daarom makkelijk en meetbaar. Begin klein en breidt verder uit naar mate de finish in zicht komt. Komend jaar gaat niet makkelijker worden. Wees daarom goed voorbereid. Kies je focus.

Move-out

Wij hebben voor aankomend jaar wat mooie dingen gepland. Juist nu is het fijn als je iets hebt om naartoe te leven. En soms ook zelfs een beetje tegenop te zien. Voor ons is dat de verhuizing. Je leest het goed, digiRedo gaat verhuizen. We blijven lekker vertrouwd in Soest. We hebben alleen behoefte aan meer ruimte. Waarom? Omdat we jou willen ontvangen. We hebben in het nieuwe kantoor namelijk de beschikking over een eigen trainingsruimte. Superhandig! En ruimte voor onze tafelvoetbaltafel. Gezonde competitie is nooit verkeerd.

,,Een pakket waarmee jij eenvoudig campagnes kunt inzetten waarmee je beter zichtbaar bent"

Praten over cijfers

Daarnaast zijn we bezig met het updaten van het Grip dashboard. Met het nieuwe dashboard heb jij nog meer in- en overzicht in jouw kengetallen. Daarnaast is het Grip dashboard nu ook beschikbaar voor de paardenpraktijk. Zo kunnen we nog meer veterinaire ondernemers helpen. Hebben we zin in!

Zichtbaar keuzestress

Op marketinggebied hebben we zoveel ideeën, dat we keuzes moesten maken. Het eerste waar we aan gaan werken is een aantal mooie websites en huisstijlen voor enkele praktijken. En we gaan een marketing-pakket ontwikkelen en op de markt brengen. Een pakket waarmee jij eenvoudig campagnes kunt inzetten waarmee je beter zichtbaar bent. Klanten vinden het leuk om geïnformeerd te worden. Daar helpen wij je graag bij.

year 5026133 1920

Op naar de toekomst

Ja, we zitten in een lock-down. En dat is niet altijd makkelijk. Zorg daarom goed voor jezelf. Houd je hoofd fris. Let goed op de mentale gesteldheid van je naasten. Behalve een zware periode is dit er ook eentje waarin we veel hebben geleerd. En nog steeds leren.

Het hele digiRedo team wenst jou gezellige feestdagen toe. Hoe zichtbaar anders deze mogen zijn, het is niet voor niets dat “gezelligheid” een Nederlands woord is. Jij kunt het gezellig maken. Net zoals je je dit jaar op al die andere vlakken hebt overtroffen.

Wij zien je graag in 2021 gezond weer terug. Als we iets voor je kunnen betekenen, zijn we slechts een telefoontje of mailtje van je verwijderd.

digiRedo
Zichtbaar Anders

Ook interessant

Bedankt voor het lezen van deze blog! Vond je het interessant? De onderstaande blogs passen waarschijnlijk ook in jouw straatje.

Canva digiRedo een sneakpeak van het rundvee dashboard
Tom Vanholder

Een sneak peak van het rundvee dashboard

Om praktijkbeheer te vereenvoudigen, is het GRIP-dashboard nu ook beschikbaar voor rundveepraktijken. Dit dashboard biedt een overzicht van de prestaties van je praktijk. Het maakt gebruik van data uit je eigen Praktijk Management Systeem (PMS), die maandelijks worden omgezet in begrijpelijke kengetallen. Dit is een onmisbaar instrument voor elke praktijk die proactief haar toekomst wil bepalen.

Lees verder »
digiredo-blog-is er werkelijk een tekort aan dierenartsen-onderzoek
René van den Bos

Is er werkelijk een tekort aan dierenartsen?

Het is vakantietijd, tijd voor ontspanning, bezinning en verdieping. Vandaar een wat langer blog, om dieper in te gaan op het tekort aan dierenartsen in Nederland. Pak een kop koffie (of wat anders) en ga er lekker voor zitten…De drukte in de praktijk lijkt, in vergelijking met de corona-jaren, wat beter beheersbaar te zijn. Dat is de feedback die wij van veel dierenartsen en paraveterinairen krijgen. Waarmee niet gezegd is dat er geen werkdruk meer ervaren wordt, integendeel. Er is nog altijd behoefte aan meer handjes, zowel van dierenartsen als paraveterinairen. De krapte op de arbeidsmarkt wordt nog altijd gevoeld, al zijn er ook voldoende praktijken die de openstaande vacatures ondertussen gevuld hebben. Is er wel sprake van een tekort aan dierenartsen? Zo ja, hoe lossen we die krapte op? Zo niet, waar komt dan die hoge werkdruk vandaan?

Lees verder »

Deel deze blog met anderen!