Kan ik mijn data benchmarken?

“Kan ik mijn data benchmarken?”, is een vraag die ons vaak gesteld wordt. De vraag begrijpen we maar al te goed. Maar hoe moeten we dit aanpakken?

Kan ik mijn data benchmarken?

“Kan ik mijn data benchmarken?”, is een vraag die ons vaak gesteld wordt. De vraag begrijpen we, maar vaak vragen we terug: “Benchmarken, waarmee?” Eerlijk gezegd is er geen goed beeld van de kengetallen van de ‘gemiddelde’ DAP in Nederland. Terwijl dat wel essentieel is wanneer je een indruk wilt krijgen van de prestatie van jouw praktijk. Matthijs Heijstek, student aan de Aeres Hogeschool in Dronten wil daar verandering in brengen. Maar daar heeft hij wel jouw hulp bij nodig!

Matthijs wil zijn afstudeeronderzoek wijden aan het in kaart brengen van de kengetallen van de gemiddelde GD-praktijk in Nederland. Denk hierbij aan ATF (Average Transaction Fee), aantal transacties per klant en omzet per klant per jaar, maar ook aan parameters als omzet per FTE dierenarts, aantal klanten per FTE en klantloyaliteit. Daarnaast wil Matthijs kijken naar factoren die op deze parameters van invloed zijn, zoals de verhouding van het aantal paraveterinairen versus dierenartsen, de lengte van het consult en geografische ligging. Met zijn onderzoek komt een grote hoeveelheid informatie op tafel die de prestatie van de gemiddelde GD-praktijk inzichtelijk maakt. En waarmee, en dat is toch iets waar veel dierenartsen in geïnteresseerd zijn, je (eindelijk) betrouwbaar kunt benchmarken!

Matthijs wil voor dit onderzoek Grip gebruiken en wij werken hier graag aan mee. Maar, belangrijker nog, hij heeft ook data nodig. Bij deze dan ook deze oproep aan jullie om hieraan mee te werken. In totaal heeft Matthijs ruim 60 GD praktijken nodig die bereid zijn de data uit hun PMS over de jaren 2015 en 2016 te delen. Op basis hiervan kan een betrouwbaar beeld gekregen worden van de gemiddelde kengetallen en kan hij hiermee de markt van Nederland schetsen. Als tegenprestatie krijg je je eigen Grip dashboard* en, aan het eind van het onderzoek, een overzicht van de positie van jouw praktijk ten opzichte van het gemiddelde.

Uiteraard wordt alle gegevens en informatie vertrouwelijk en anoniem behandeld en in een contract tussen jullie vastgelegd. Geïnteresseerd? Neem dan contact op één van ons of stuur een mailtje naar onderzoekdierenartsenpraktijk@outlook.com

Namens Matthijs, alvast bedankt.

* het Grip dashboard wat voor dit onderzoek wordt gemaakt is een vereenvoudigde versie van het standaard Grip dashboard

Deel deze blog met anderen!