Jonge Dierenartsen – werknemer

Als jonge dierenarts goed van start in de dierenartsenpraktijk

Als kind wist je het al:”Ik word dierenarts.” Altijd in de weer met je knuffels, je huisdieren en die van de buren. Zelfs de slakken in de moestuin van je moeder ontkomen niet aan een lichamelijk onderzoek: ze zijn een te dun. Met liefde werd de zorgvuldig geteelde sla  opgevoerd aan die lieve beestjes. Want bij dieren, daar ligt jouw hart…

Pixelshot - Canva Pro - digiRedo - Jonge Dierenartsen - Met vertrouwen aan de slag 2

Studie diergeneeskunde

Het is voor niemand een verassing dat jij na de middelbare school diergeneeskunde gaat studeren. Want dierenarts worden is jouw grote droom. Het is hard werken. Grote hoeveelheden literatuur worden verwerkt en vele rijtjes worden erin gestampt. Maar je geniet van je studie, van het studentenleven en van de ervaringen die je opdoet.

Maar dan komt het afstuderen in zicht. Met je bul op zak struin je de vacatures af. De banen liggen voor het oprapen en je selecteert vooral die  praktijken waar graag zou willen werken. En dan… is het zover: je wordt aangenomen!

Van theorie naar praktijk

De wekker gaat. Vol enthousiasme en met een kriebel in je buik spring je je bed uit. Je bent klaar voor je eerste werkdag. Het is wel spannend. Gaat het klikken met je collega’s? Hoe zijn de klanten? Kan en weet je al wel genoeg? Je stapt de praktijk binnen en gaat aan de slag. Pfoe… best heftig zo’n eerste dag. Maar dat is een kwestie van wennen. Toch?

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. Vermoeidheid en onzekerheid eisen hun tol. Je moet jezelf ‘s ochtends je bed uit slepen en met lood in je schoenen open je de deur van de praktijk. Die kriebel in je buik? Die is inmiddels veranderd in een baksteen. Dit gaat niet goed. Wat is er gebeurd met jouw droombaan? Wil je zo wel door?

Pixelshot - Canva Pro - digiRedo - Jonge Dierenartsen - Met vertrouwen aan de slag 3

De praktijk opgeven?

Je maakt je grote zorgen. Je vindt de werkdruk te hoog, de begeleiding onvoldoende en je piekert thuis teveel over hoe nu verder. Dat wat je droombaan had moeten worden gaat meer richting een nachtmerrie. Stoppen als practicus spookt door je hoofd. Moet ik dat wat ik altijd wilde worden nu echt opgeven….?

Wat is jouw situatie?

Klinkt dit je bekend in de oren? Want een aanzienlijk deel van de jonge dierenartsen in Nederland bevinden zich in een vergelijkbare situatie. 

Bijna 1 op de 5 verlaat de eerstelijnspraktijk binnen 5 jaar na afstuderen. Dat zijn er natuurlijk veel te veel. Zij ervaren een (te) hoge werkdruk, vinden dat ze onvoldoende begeleid worden en nemen de stress van het werk mee naar huis. Dit moet anders en dit kan ook anders.

5
1 op de 5 dierenartsen verlaat binnen 5 jaar na afstuderen de dierenartsenpraktijk.
100
Ruim 27% van de jonge dierenartsen weten niet goed wat hun verantwoordelijkheden zijn.
100
35% van de jonge dierenartsen krijgt geen inwerkperiode aangeboden.
100
87% van de jonge dierenartsen heeft moeite het werk thuis los te laten
100
Meer dan 28% van de jonge dierenartsen ervaart slechte communicatie binnen de praktijk

Daarom helpen wij je met vertrouwen de toekomst in.

Wij hebben een programma ontwikkeld, waarmee we jou als jonge dierenarts helpen om met vertrouwen en plezier zelfstandig in de eerstelijnspraktijk aan de slag te kunnen. Samen werken we met jou en je werkgever aan kennis en kunde die onderbelicht blijven tijdens de opleiding:

communicatieve vaardigheden

commerciële vaardigheden

planning en organisatie

werkdruk

Dierenarts is een prachtig beroep en met recht jouw droombaan. Samen gaan we het leuk maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of schrijf je nu in. 

Ontwerp zonder titel 13

Hoe de training eruit ziet

Verdeeld over de periode van een jaar heb je een aantal trainingsdagen op locatie. De trainingen zijn theoretisch onderbouwd en zeer interactief, met veel oefeningen en reflectie. De besproken onderwerpen worden direct vertaald naar herkenbare situaties uit de praktijk. Twee trainingsdagen zijn aansluitend op elkaar, waarmee we de onderlinge band en samenwerking tussen de deelnemers willen stimuleren. Wij zorgen daarbij voor de overnachting in de buurt van onze trainingslocatie in Soest.

Een succesvolle samenwerking tussen werkgever en werknemer staat of valt bij een goede onderlinge communicatie en wederzijds begrip. Dit faciliteren we met drie persoonlijke coachingsgesprekken. Het eerste gesprek vindt plaats op de praktijk voorafgaand aan de eerste trainingsdag. Hierbij gaan we zowel met de deelnemende dierenarts als met de leidinggevende/werkgever in gesprek. De overige coachingsgesprekken zijn primair bedoeld voor de cursist. Indien gewenst kan de leidinggevende zich hierbij aansluiten.

Om de betrokkenheid van de leidinggevende te vergroten organiseren we aan het begin van het traject een intervisie-bijeenkomst speciaal voor alle werkgevers/leidinggevenden. Deze zijn bedoeld voor het delen van ervaringen, het bespreken van uitdagingen met ruimte voor advies en tips van onze kant.

De laatste sessie is voor alle deelnemers en hun leidinggevenden. Hierbij zullen we het gehele traject met elkaar evalueren, ervaringen uitwisselen en vervolgstappen bespreken.

Om het geleerde zo goed mogelijk te borgen maken we gebruik van interactieve leermethoden, zoals ervaringsleren en rollenspellen. We werken samen we met professionele trainingsacteurs om gesprekssituaties te simuleren. Om de deelnemers inzicht te geven in zichzelf maken we gebruik van diverse persoonlijke tests, zoals een DISC assessment. De behandelde theorie wordt ondersteund met verschillende boeken en artikelen. Van de deelnemer wordt verwacht zich voor elke training goed voor te bereiden.

Veel gestelde vragen

Zoveel informatie maar we kunnen ons voorstellen dat je nu enorm veel vragen hebt. We doen ons best die hieronder zoveel mogelijk te beantwoorden:

Misschien wel de belangrijkste vraag is welk bedrag er gekoppeld zit aan dit traject. Inclusief alle leermiddelen, catering en een overnachting betaal je €4950,-

Dat is een smak geld, dat begrijpen we maar al te goed. Om te zorgen dat jij gelukkig wordt (of blijft) als jonge dierenarts in de praktijk, hebben wij goed onderzocht wat jou het beste kan helpen. Dat is een kostbaar traject geworden maar wij zijn ervan overtuigd dat het jou weer op pad helpt.

En daarmee maak jij natuurlijk ook je werkgever gelukkig. Want ook hij of zij wil met jou een werkrelatie aangaan voor de lange termijn. Daarom willen we je adviseren dit traject voor te leggen aan je leidinggevende. Grote kans dat je je opleidingsbudget kan besteden aan deze training. Op die manier kost het jou niets en helpt jouw werkgever met het verzekeren van een goede start in je veterinaire carrière. 

De data zijn inmiddels bekend:

Data
Een overzicht van alle bijeenkomsten. De trainingen op 23 en 24 mei zijn inclusief overnachting.

datum

bijeenkomst

tijd

locatie

12 juni 2024

Training 1 – Persoonlijke ontwikkeling

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

19 juni 2024

Intervisie werkgevers

13:30 – 17:30

digiRedo, Soest

5 september 2024

Training 2 – Communicatie
theorie communicatie en gespreksvaardigheden

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

10 oktober 2024

Training 3 – Communicatie
ervaringen in de praktijk en rollenspellen

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

11 oktober 2023

Training 4 – Gedrag en communicatie
DISC en ervaringsleer

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

19 november 2024

Training 5 – Persoonlijk leiderschap
Werkdruk en werkgeluk, planning en organisatie

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

15 januari 2025

Training 6 – Commerciële vaardigheden
Waarde leveren, klantbeleving en marketing

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

12 februari 2025

Evaluatie en afsluiting
Bijeenkomst met alle deelnemers en leidingevenden

13:30 – 17:30

digiRedo, Soest

Op al onze trainingen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Rene 1949 1 kopie.1

Ontmoet de trainer

Marketing, klantbeleving, huisstijl en identiteit. Wij vatten dat samen in ‘René’. Zijn interesse in digitale media en marketing maakt dat hij er vol passie en enthousiasme over vertelt en jou er graag meer over wil leren.

In de meeste gevallen zal René de persoon zijn die deze training verzorgt. Heb je vragen over de inhoud of wil je een training inplannen, neem dan contact met hem op.

Succesvol Starten als Jonge Dierenarts: Voorkom Overwerk en Burn-out

De overstap van de universiteit naar de praktijk is een cruciale periode voor jonge dierenartsen. De realiteit van het werkveld kan overweldigend zijn, met een hoge werkdruk, complexe casussen en de verwachting om onmiddellijk op hoog niveau te presteren. Het is een uitdagende tijd, waarin velen het risico lopen overwerkt of zelfs overspannen te raken. Om deze redenen is het essentieel om aandacht te besteden aan preventie en ondersteuning op dit gebied.

Het Belang van Een Goede Start

Onderzoek wijst uit dat bijna 1 op de 5 jonge dierenartsen binnen 5 jaar na hun afstuderen de praktijk verlaat, vaak als gevolg van overwerk, burn-out of een gebrek aan ondersteuning. Dit benadrukt de noodzaak van een goed gestructureerd ondersteuningstraject dat jonge dierenartsen helpt om de overgang naar de praktijk soepel en succesvol te maken.

Het Traject voor Jonge Dierenartsen van digiRedo

digiRedo biedt het ‘Traject voor Jonge Dierenartsen’, een innovatief programma ontworpen om jonge professionals in de diergeneeskunde te ondersteunen. Dit traject richt zich op de kernpunten die essentieel zijn voor een succesvolle start:

  • Ontwikkeling van Praktische Vaardigheden: Naast veterinaire vaardigheden wordt de focus gelegd op communicatie, commercieel inzicht, en organisatievermogen.
  • Beheersing van Werkdruk: Technieken en strategieën om werkdruk te herkennen, te beheersen en een gezonde balans tussen werk en privé te handhaven.
  • Persoonlijke Ontwikkeling: Van het omgaan met stressvolle situaties tot het ontwikkelen van veerkracht en zelfvertrouwen in het vakgebied.

Het traject omvat trainingsdagen, coachingsgesprekken, intervisie voor werkgevers en een afsluitende evaluatiesessie, alle gericht op het versterken van de positie van jonge dierenartsen binnen de praktijk.

Waarom Dit Traject Essentieel Is

Voor jonge dierenartsen is het essentieel om goed voorbereid te zijn op de uitdagingen van het vak. Dit traject biedt niet alleen de broodnodige tools en technieken voor het dagelijks werk maar biedt ook een platform voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Door deel te nemen, verminder je het risico op overwerk en burn-out en leg je een solide basis voor een langdurige en bevredigende carrière in de diergeneeskunde.

Begin Jouw Reis Met Vertrouwen

De start van het programma is in juni 2024. Neem voor meer informatie contact op met René van den Bos of bezoek onze website. Dit traject is jouw kans om niet alleen te groeien als professional maar ook om bij te dragen aan de toekomst van de diergeneeskundige zorg. Investeer in jezelf en begin jouw carrière met het vertrouwen en de ondersteuning die je verdient.