Jonge Dierenartsen – werkgever

Werkgever zijn van een jonge dierenarts

Het is druk in jouw praktijk. Personeel is schaars en je bent blij dat die net afgestudeerde dierenarts voor jouw praktijk heeft gekozen. De opluchting straalt van alle mensen uit je team: eindelijk iemand die een beetje druk weg kan halen. Natuurlijk moet hij of zij nog veel leren, maar dat gaat snel genoeg. Jij hebt het zelf ook meegemaakt; gewoon schouders eronder, handen uit de mouwen en lekker aan de slag. Op naar de eerste werkdag.

digiredo jonge dierenartsen werkgevers traject

De jonge dierenarts inwerken

De jonge nieuwe collega is gestart: een enthousiaste ‘jonge hond’ vol energie. Ieder stukje informatie wordt geabsorbeerd. Na een inwerkperiode van een paar weken is het tijd om de vers-van-de-pers collega in het diepe te gooien. Want door doen leer je het snelst, toch? Samen met een ervaren paravet als ondersteuning. Als er echt iets is, dan weten ze je te vinden, want je bent altijd bereid om te helpen. Fijn dat de jonge collega zich zo ontwikkeld, want er is meer dan genoeg te doen. 

digiredo jonge dierenartsen werkgevers traject 2 werknemers

Wat is jouw situatie

Je herkent vast het enthousiasme waarmee deze nieuwe medewerker in jouw praktijk aan de slag ging. Maar zijn de verwachtingen die je had ook uitgekomen? Heeft hij of zij het vak snel onder de knie gekregen? Kan de jonge collega de werkdruk aan en als het teveel wordt dan krijg je het te horen? Of maakt hij of zij, nu een jaar later, wel een heel uitgebluste indruk?

Wij hebben jonge dierenartsen gevraagd wat er nodig is om te voorkomen dat ze de eerstelijnspraktijk verlaten. Zij gaven aan behoefte te hebben aan ondersteuning op onderwerpen waar tijdens de studie weinig tot geen aandacht aan besteed is. Denk aan persoonlijk leiderschap, communicatie, het goed plannen en organiseren van het werk en commerciële vaardigheden. Daarnaast is er een grote behoefte aan een goede begeleiding van de werkgever, waar regelmatig op gereflecteerd wordt.

Ook de werkgevers hebben we gevraagd naar hun ervaringen. Uit ons onderzoek blijkt dat veel werkgevers zich onvoldoende bewust zijn van de behoeftes van deze jonge collega’s. Ondanks alle goede intenties van de werkgever worden de wederzijdse verwachtingen niet goed op elkaar afgestemd. De wil is er zeker, men weet alleen niet goed hoe daar invulling aan te geven.

100
verlaat de praktijk binnen 5 jaar na afstuderen
100
weet niet goed wat hun verantwoordelijkheden in de praktijk zijn
100
krijgt geen concrete inwerkperiode
100
heeft moeite om het werk los te laten en ervaart hier stress van
100
is ontevreden over de communicatie binnen de praktijk

Daarom helpen wij je met de ontwikkeling van de jonge dierenarts in jouw praktijk

Wij hebben een programma ontwikkeld, waarmee we jou als werkgever helpen om een jonge dierenarts met vertrouwen en plezier zelfstandig in de eerstelijnspraktijk aan de slag te kunnen. Samen helpen we jou en je medewerker met een efficiënt programma, waarmee de jonge collega zijn/haar competenties kan ontwikkelen. We werken daarbij vooral  aan kennis en kunde die onderbelicht blijven tijdens de opleiding:

communicatieve vaardigheden

commerciële vaardigheden

planning en organisatie

werkdruk

Dierenarts is een prachtig beroep en met recht jouw droombaan.

Samen gaan we het leuk maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of schrijf je werknemer nu in.

PHOTO 2021 07 22 15 06 48

Hoe de training eruit ziet

Verdeeld over een periode van bijna een jaar geven we 6 trainingsdagen op locatie. De trainingen zijn theoretisch onderbouwd en zeer interactief, met veel oefeningen en reflectie. De besproken onderwerpen worden direct vertaald naar herkenbare situaties uit de praktijk. Twee trainingsdagen zijn aansluitend op elkaar, waarmee we de onderlinge band en samenwerking tussen jouw medewerker en de medecursisten willen stimuleren. Wij zorgen daarbij voor de overnachting in de buurt van onze trainingslocatie in Soest.

Een succesvolle samenwerking tussen werkgever en werknemer staat of valt bij een goede onderlinge communicatie en wederzijds begrip. Dit faciliteren we met drie persoonlijke coachingsgesprekken. Het eerste gesprek vindt plaats aan het begin van het traject, bij voorkeur voorafgaand aan de eerste trainingsdag. Hierbij gaan we zowel met jou als met jouw medewerker in gesprek. De overige coachingsgesprekken zijn primair bedoeld voor jouw medewerker, maar indien gewenst kan jij als leidinggevende je hierbij aansluiten.

Om de betrokkenheid van jou als leidinggevende te vergroten organiseren we aan het begin van het traject een intervisie-bijeenkomst speciaal voor alle werkgevers/leidinggevenden. Deze zijn bedoeld voor het delen van jullie ervaringen, het bespreken van de uitdagingen die jullie herkennen met ruimte voor advies en tips van onze kant.

De laatste sessie is voor iedereen, dus voor jou en alle andere leidinggevenden en alle cursisten. Hierbij zullen we het gehele traject met elkaar evalueren, ervaringen uitwisselen en vervolgstappen bespreken.

Om het geleerde zo goed mogelijk te borgen maken we gebruik van interactieve leermethoden, zoals ervaringsleren en rollenspellen. We werken samen we met professionele trainingsacteurs om gesprekssituaties te simuleren. Om de deelnemers inzicht te geven in zichzelf maken we gebruik van diverse persoonlijke tests, zoals een DISC assessment. De behandelde theorie wordt ondersteund met verschillende boeken en artikelen.  We verwachten daarbij wel dat jouw medewerker zich voor iedere training goed voorbereidt.

Inclusief alle leermiddelen, catering en een overnachting betaal je €4250,- (exclusief BTW).

Het traject start op 12 juni met de eerste training. Als feestelijk kick-off starten we met een leuk kennismaking voor alle cursisten tijdens het Utrecht Vet Event op 8 juni. De toegang tot UVE regelen wij voor hen.

Veel gestelde vragen

Zoveel informatie maar we kunnen ons voorstellen dat je nu enorm veel vragen hebt. We doen ons best die hieronder zoveel mogelijk te beantwoorden:

Misschien wel de belangrijkste vraag is wat dit traject kost? Inclusief alle leermiddelen, catering en een overnachting betaal je €4250,- (exclusief BTW).

Dat is een smak geld, dat begrijpen we maar al te goed. Maar als dat ertoe leidt dat jouw medewerker  met vertrouwen en plezier als dierenarts voor de praktijk behouden blijft en jij daarmee een  gelukkige en waardevolle medewerker krijgt, is dat de investering meer dan waard.

Daar komt nog bij dat het jou als werkgever ook gelukkiger maakt. Want jij wil graag met je medewerker een werkrelatie aangaan voor de lange termijn. Daarmee beperk je het verloop van personeel en zal deze investering tot een groot rendement komen.

Het traject start op 12 juni met de eerste training. Als feestelijk kick-off starten we met een leuke kennismaking voor de cursisten tijdens het Utrecht Vet Event op 8 juni. De toegang tot UVE regelen wij voor hen.

Hieronder zie je een overzicht van alle bijeenkomsten. De trainingen op 10 en 11 oktober zijn inclusief overnachting.

datum

bijeenkomst

tijd

locatie

12 juni 2024

Training 1 – Persoonlijke ontwikkeling

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

19 juni 2024

Intervisie werkgevers

13:30 – 17:30

digiRedo, Soest

5 september 2024

Training 2 – Communicatie
theorie communicatie en gespreksvaardigheden

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

10 oktober 2024

Training 3 – Communicatie
ervaringen in de praktijk en rollenspellen

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

11 oktober 2023

Training 4 – Gedrag en communicatie
DISC en ervaringsleer

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

19 november 2024

Training 5 – Persoonlijk leiderschap
Werkdruk en werkgeluk, planning en organisatie

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

15 januari 2025

Training 6 – Commerciële vaardigheden
Waarde leveren, klantbeleving en marketing

9:30 – 17:30

digiRedo, Soest

12 februari 2025

Evaluatie en afsluiting
Bijeenkomst met alle deelnemers en leidingevenden

13:30 – 17:30

digiRedo, Soest

Je oogst wat je zaait, zeggen ze. Dat geldt natuurlijk ook voor dit traject. Jullie zullen daar samen  tijd in moeten steken. Reken voor je medewerker op een voorbereidingstijd voor iedere training tussen de 4 en 8 uur. Daarnaast krijgt je medewerker opdrachten en huiswerk van ons, waar hij of zij, al dan niet samen met jouw, mee aan de slag gaat. Hoeveel tijd dit alles bij elkaar kost ligt voor een groot deel aan jou en je medewerker. De belangrijkste tip die we kunnen geven is dat je dit in goed overleg met elkaar plant en je daar ook echt aan houdt. Maar daar gaan we jullie juist mee helpen.

Deze doelen stelt jouw medewerker zelf, maar wel vanuit het perspectief als werknemer in de praktijk. Hij of zij gaat hierbij uit van de professionele ontwikkeling die je medewerker wil maken, maar waarbij deze wel relevant gemaakt moet worden voor de praktijk. Zo maken we er een win-win situatie van, voor jou en je medewerker.

Informatie voor jonge dierenartsen kan je hier vinden.

Op al onze trainingen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Kim-Jansen-coach-IMG_1994

Ontmoet de trainer

Maak kennis met Kim Jansen, trainer en coach bij digiRedo. Als expert in teamdynamiek, DISC en ervaringsleren is zij het aanspreekpunt voor trainingen en heeft ze de vaardigheden om jouw team naar een hoger niveau te tillen.

In de meeste gevallen zal Kim de persoon zijn die deze training verzorgt. Heb je vragen over de inhoud of wil je een training inplannen, neem dan contact met haar op.

Rene 1949 1 kopie.1

Ontmoet de trainer

Marketing, klantbeleving, huisstijl en identiteit. Wij vatten dat samen in ‘René’. Zijn interesse in digitale media en marketing maakt dat hij er vol passie en enthousiasme over vertelt en jou er graag meer over wil leren.

In de meeste gevallen zal René de persoon zijn die deze training verzorgt. Heb je vragen over de inhoud of wil je een training inplannen, neem dan contact met hem op.

Optimaliseer Jouw Dierenartspraktijk: Het Traject voor Jonge Dierenartsen

In de drukke wereld van diergeneeskundige zorg staat u als werkgever van een jonge dierenarts voor unieke uitdagingen. Uw praktijk bloeit, maar de druk om gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden, is groter dan ooit. Hier introduceert digiRedo het onmisbare ‘Traject voor Jonge Dierenartsen’, ontworpen om zowel werkgevers als jonge professionals in de dierenartspraktijk te ondersteunen.

De Noodzaak van het Traject

Recent onderzoek toont aan dat 1 op de 5 jonge dierenartsen de praktijk binnen 5 jaar na hun afstuderen verlaat. Dit verlies is niet alleen een persoonlijke teleurstelling voor de betrokkenen maar onderstreept ook een significante uitdaging voor de toekomst van de diergeneeskundige zorg. Met een traject dat zich richt op de kritieke overgangsfase van studie naar praktijk, biedt digiRedo een oplossing die zowel de jonge dierenarts als de werkgever ten goede komt.

Wat Houdt het Traject In?

Het 1-jarige traject omvat een grondige benadering van de voornaamste uitdagingen waarmee jonge dierenartsen geconfronteerd worden:

  • Communicatieve Vaardigheden: Verbetering van de interactie met klanten en collega’s.
  • Commerciële Vaardigheden: Inzichten in de bedrijfsaspecten van de dierenartspraktijk.
  • Planning en Organisatie: Efficiënt management van tijd en verantwoordelijkheden.
  • Werkdrukbeheersing: Strategieën om de balans tussen werk en privé te handhaven.

Het programma omvat 6 trainingsdagen, verrijkt met praktijkgerichte oefeningen en interactieve sessies, 3 persoonlijke coachingsgesprekken, een intervisiesessie voor werkgevers, en een afsluitende evaluatiebijeenkomst. Dit alles wordt ondersteund met kwalitatieve leermaterialen, inclusief persoonlijkheidstesten zoals het DISC assessment.

Waarom Deelnemen aan het Traject?

Als werkgever investeert u in de toekomst van uw praktijk én in de professionele ontwikkeling van uw team. Dit traject biedt jonge dierenartsen de essentiële tools en vaardigheden die nodig zijn om met vertrouwen en plezier in de praktijk te staan. Tegelijkertijd verbetert het de interne communicatie en de relatie tussen werkgever en werknemer, waardoor de motivatie en tevredenheid binnen uw team toenemen.

Start Jouw Traject Vandaag

Het programma start in juni 2024. Voor meer informatie over het ‘Traject voor Jonge Dierenartsen’, de voordelen voor uw praktijk, en om u direct aan te melden, neem contact op met René van den Bos of bezoek onze website. Dit is uw kans om een positieve verandering te bewerkstelligen in de carrière van jonge dierenartsen en de toekomst van uw praktijk veilig te stellen.