“Door slimmer te rennen
kun je veel verder komen”

Werken in een dierenartsenpraktijk is nooit saai. Het is dynamisch en snel, er kan op ieder moment iets onverwachts gebeuren. Dat maakt het werk ook zo leuk. Daarnaast wil je het als dierenarts of paraveterinair zo goed mogelijk doen, voor je klanten en je patiënten. Maar de werkdruk is vaak hoog. Aan het eind van de dag ben je blij als je al je taken hebt kunnen afmaken…al is dat vaak niet eens het geval.

 

Waar komt de drukte vandaan?

Het is belangrijk om er achter te komen waarom het zo druk is. Ervaart iedereen in het team een hoge werkruk? Doen jij en je collega’s jullie uiterste best om al die klanten tevreden te houden, maar rennen jullie jezelf bijna voorbij? Hoeveel klanten komen er eigenlijk naar de praktijk? En hoe efficiënt zijn de taken verdeeld?

Beantwoord onderstaande vragen eens, deze geven je een eerste indruk over de drukte in de praktijk en, indien dat het geval is, waar die drukte mogelijk vandaan komt. Want als je dat weet, dan pas kun je de drukte aanpakken en slimmer gaan rennen in plaats van alsmaar harder.