The sky is the limit
goed ondernemer­schap brengt je tot grote hoogte

Van Lanschot, Raadgevers Kuijkhoven en digiRedo bieden een 5-delige training aan voor dierenartsen die het ondernemerschap ambiëren.


Meer informatie

Voor dierenartsen die hun eigen koers willen bepalen

Onze markt is volop in beweging. Met de komst van de ketens, tuincentra en bouwmarkten met dierenklinieken, dierenartsen aan huis en webshops is de concurrentie fors toegenomen. Voor de huisdiereigenaar is dat fantastisch; de keuze is alleen maar groter geworden. Maar hoe zit dat met jou, als (jonge) dierenarts in loondienst? Is een keuze voor het ondernemerschap in deze tijd verstandig? En moet je dan associëren of juist voor jezelf beginnen?

De huidige situatie biedt volop kansen. Het feit dat er allerlei partijen zijn die flink investeren in de veterinaire markt toont aan dat er nog een flinke groei mogelijk is. Eigenaren zijn bereid om (veel) geld te besteden aan hun geliefde huisdier, maar dan moeten we wel weten hoe die eigenaar aan te spreken en aan ons te binden. En daar is een ondernemende geest voor nodig.

Ondernemers zijn in de regel eigenwijs, weten wat ze willen, durven initiatief te nemen en bepalen graag hun eigen koers. Goede ondernemers maken ook plannen, meten regelmatig hun resultaten en sturen bij indien nodig. Daarnaast betrekken ze hun medewerkers, motiveren, inspireren en delegeren. Om samen hun vooraf bepaalde doel op tijd te bereiken.

Iedereen kan ondernemen: ondernemen kun je namelijk leren. Wanneer je weet wat ervoor nodig is en begrijpt dat jij de koers van je praktijk kunt bepalen en beïnvloeden, gaat het vanzelf in je bloed zitten. Ondernemen is namelijk hartstikke leuk! Het enige wat ervoor nodig is, is beginnen.

Spreekt je dit aan, dan is ‘the sky is the limit’ de juiste training voor jou!

Het programma

Het programma bestaat uit vijf trainingen:

1. Wat is ondernemen?

Hierin behandelen we de basisprincipes van het ondernemen en wisselen we ervaringen uit over het veterinair ondernemen. Daarnaast kijken we kritisch naar de huidige veterinaire markt in Nederland en naar de kansen en bedreigingen.

2. Ondernemen en Geld

Ondernemen gaat natuurlijk ook over geld. In dit onderdeel kijken hier naar de jaarrekening, investeringen en hoe je die terug verdient. Maar ook naar het stellen van (financiële) doelen stellen en hoe je met grip op je praktijk hierop kunt aansturen.

3. Personeel en Leiderschap

Nu ben je nog in loondienst, maar wat ga jij straks anders doen dan je baas? Personeel hebben is niet altijd makkelijk, maar veel ligt ook aan de manier waarop je met personeel communiceert, hen aanstuurt en hoe jouw leiderschap tot uiting komt.

4. Marketing en Communicatie

Marketing is geen vies woord. Het is continu onderzoeken waar klanten (latent) behoefte aan hebben en hier je dienstverlening op aanpassen. Op deze manier kan een praktijk zich onderscheiden en dit is belangrijker dan ooit in een markt met steeds meer concurrenten.

5. The Big Take-off: een veterinair ondernemersspel

We sluiten deze trainingsreeks af met The Big Take-off. Al het geleerde wordt met een competitief spel in praktijk gebracht. Dit wordt afgesloten met een diner inclusief een heerlijke wijnproeverij.

Feiten over ‘the sky is the limit’

Voor wie

Voor (jonge) dierenartsen die het ondernemerschap overwegen en serieus nadenken over een associatie, overname of vrije vestiging.

Wanneer

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 24 maart 2022 16:00 - 21:00 De Bilt (Raadgevers)
Dag 2 14 april 2022 16:00 - 21:00 Zeist (Van Lanschot)
Dag 3 28 april 2022 16:00 - 21:00 Soest (digiRedo)
Dag 4 12 mei 2022 16:00 - 21:00 Zeist (Van Lanschot)
Dag 5 2 juni 2022 12:00 - 22:00 De Bilt (Raadgevers)

Kosten

€ 595 exclusief BTW (maximaal 12 deelnemers). Wij regelen het eten en drinken.

Accreditatie

Deze training wordt geaccrediteerd met 20 punten.

Voorstelrondje

Van Lanschot

Van Lanschot Bankiers is de oudste onafhankelijke private bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot Healthcare richt zich met persoonlijke en gespecialiseerde dienstverlening op medische ondernemers. Ons Dierenartsenteam is de juiste sparringpartner om u te helpen uw wensen scherp te krijgen en deze vervolgens te realiseren. De veranderingen in uw branche vertalen zij voor u naar concrete adviezen en passende oplossingen. Bij ons hebt u als dierenarts één aanspreekpunt in iedere fase voor zowel privé als zakelijk. Dat is wel zo gemakkelijk voor u.

Contact:

Michael Eveleens

06-13212732

michael.eveleens@vanlanschot.com

www.vanlanschot.nl/medici

Van Lanschot logo

Raadgevers Kuijkhoven

Wij zijn een jong en dynamisch advieskantoor met toch al meer dan 40 jaar ervaring in de veterinaire wereld. Ons doel is om dierenartsen en andere medische ondernemers actief te ontzorgen en helpen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun kerntaak: het verlenen van zorg. Of het nu gaat om financiële zaken, belastingadvies, arbodienstverlening of juridische zaken. Wij helpen je verder in jouw professionele ondernemersschap.

Contact:

Raadgevers Kuijkhoven

Ondernemen met Zorg

Peter van Brakel

06-14638448

peter@raadgevers.nl

www.raadgevers.nl

Raadgevers Kuijkhoven logo

digiRedo

Wij zijn digiRedo én dierenartsen. Wij snappen de veterinaire markt. Doordat wij ervaring hebben in zowel praktijk als bedrijfsleven begrijpen wij wat er nodig is om een zelfstandige praktijk te laten excelleren in de dynamiek van vandaag. Door ons concept ‘Grip op je praktijk’ maken we de prestatie van je praktijk inzichtelijk. Hierdoor weten wat er goed gaat en wat er beter kan en hoe je, door goed praktijkmanagement, het maximale uit je praktijk kunt halen. En wat maximaal is, bepaal je zelf.

Contact:

René van den Bos

06-34592045

rene@digiredo.nl

www.digiredo.nl

www.gripopjepraktijk.nl

digiRedo logo

De klas zit vol!
Maar schrijf je gerust in voor de reserve lijst, er kan altijd iemand afvallen!


We houden je dan ook op de hoogte wanneer de volgende The Sky is the Limit cursus start"

Schrijf je nu in!

Heb je nog vragen?

Heeft dit programma je interesse gewekt? Heb je nog vragen? Bel ons of stuur een emailtje!

06-34592045(René van den Bos)